5 bra verktyg du behöver för att utveckla QlikView och Qlik Sense

ID-100149447Inledning

I den här bloggposten kommer vi presentera ett par användbara (5 st) verktyg vi på egbs anser att Du som QlikView / Qlik Sense utvecklare behöver i din verktygslåda. Med dessa verktyg för QlikView /Qlik Sense utveckling tror vi du kommer få en bättre och mer effektiv vardag som utvecklare. Använder du andra verktyg utöver dessa som nämns här för din QlikView / Qlik Sense utveckling skulle vi uppskatta om du kommenterade denna bloggpost.

Sublime 3 med InQlik Tools

I och med att du troligen vill använda versionshantering över din utveckling och att du kanske använder extension objects eller document extensions kommer du behöva verktyg för att hantera dessa filer utanför QlikView Desktop. Med Sublime och InQlik får du en text editor där du kan mappa in din prj mappar, exekvera din qvw fil samt få type of head på din qvd fil. Stor tack till skaparen av InQlik. (InQlik är ett tilläggspaket till Sublime).

Ladda ner Sublime Text 3 här
Ladda ner InQlik Tools här

ID-10081943QViewer

QViewer är ett verktyg som möjliggör att vi kan titta på innehållet i QVD-filer utanför QlikView Desktop. QVD är QlikViews egna interna fillagringsformat och innehåller binär data. Något som leder till att endast QlikView Desktop kan läsa dessa filer. Men med hjälp av QViewer som Dimitry Gudkov har utvecklat kan vi nu öppna en QVD fil utan att behöva starta QlikView Desktop och läsa in data.

Vi har tidigare skrivit en del bloggposter om just detta verktyg QViewer. Du kan läsa mer om detta nedan. Bland annat om hur du kan använda QViewer som en del i din debugging.

Läs våra tidigare bloggposter om QViewer
Ladda ner QViewer här.

QlikView Desktop

QlikView Desktop behöver du för att paketera dina prj mappar till QVW filer som är just ett QlikView dokument. Det är också i QlikView Desktop du arbetar fram ditt gränssnitt. Vårt tips är också att du kan arbeta med skriptet här ifrån även om du troligen kommer arbeta mer med det via Sublime när du blivit varm i kläderna och bekväm med det verktyget. QlikView Desktop är trots detta hjärtat i din verktygslåda och en trotjänare som alltid kommer finnas där.

Ladda ner QlikView Desktop här.

Qlik community

Unik community där man kan söka hjälp eller fråga om hjälp.

Här hittar du community

AskQV.com

Summering av världens 33 bästa bloggar om QlikView (och däribland bi-effekten.se)

Här hittar du askqv.com

 

Bilderna kommer från freedigitalphotos.net

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *