Bli social med QlikView

ID-100200932

Vi på egbs consulting har under flera år arbetat med informationsdelning digitalt, eller som vi benämner det, socialt eller digitalt samarbete. Begreppet har fått mest fokus inom vårt andra ben – sociala intranät med produkten IBM Connections i förarsätet (du kan läsa mer om digitalt samarbete / social på vår systerblogg, statusraden.se).

Jag tänker i det här inlägget ge min bild av att även QlikView är socialt. Att det handlar om att nyttja dess funktioner på rätt sätt för att få fler människor involverade (och hur det kommer att leda till bättre och mer förankrade beslut).

QlikView är en plattform för analys av information. En plattform som kan (och bör) spänna över all data i din organisation eftersom det möjliggör potentialen av ”dold” information till alla användare. Vad är det då som är så socialt med just det? Svaret är… ingenting. Det sociala blir när vi väl har informationen tillgänglig, kan dela den med andra och föra en diskussion kring den. Med den bakgrunden finns en utgångspunkt för att alla användare ska kunna grunda bra och välbyggda beslut efter ett socialt och digitalt samarbete.

QlikView 11.2 har följande funktionalitet för att stödja och lägga grunden till det digitala samarbetet.

  • Åtkomst till samtliga datakällor
  • Visualisering av information
  • Snabbt och komprimerande av stora datamängder
  • Associativ datamodellering

Men det här är grundstenarna. Det är inte de som gör att du och din verksamhet kommer bli mer sociala. Nej, det är funktionerna inne i produkten som kommer ge effekten av social och digitalt samarbete. Och det är ni, människorna bakom som ska ta besluten och bli sociala.

I den här bloggposten från statusraden.se ger vi vår syn på det asociala bolaget och det sociala bolaget.

Jag har fastnat främst för den sista punkten för sociala bolag.

..snabba upp verksamheten och få bättre insikt för att ta snabbare och bättre beslut. Det ger information till kunder och partners på nya och snabbare sätt.

Det innebär att QlikView är/blir en given plattform för delning av information, snabbt och effektivt för att just skapa insikt och bättre beslut. Detta kan förstärkas med följande funktioner i QlikView, eller?

Session collaboration

Session collaboration – innebär att du kan dela skärm med andra användare. Fatta bättre beslut och diskutera analyser oavsett var i världen ni befinner er. Kanske lite mer socialt, eller?

Noteringar

Anteckningar / Notes – skapa minnesanteckningar eller gör anteckningar på analyser som du sedan väljer att dela med andra. Håll information om analyser inne i QlikView. Kanske lite mer effektivt, eller?

Mobilitet

Mobilitet – ha din information tillgänglig i fickan, när du behöver den och när du behöver dela informationen t.ex vid kaffemaskinen. Kanske ytterligare ett steg att ta analysen dit den verkligen gör nytta, eller?

Om du tror att det kommer att leda till bättre beslut så låt din organisation bli social med Business Discovery och QlikView. Nu!

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

2 kommentarer om “Bli social med QlikView

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *