Det hemmabyggda favoritverktyget QViewer har blivit bättre

QVIEWER.pngFör ett par år sedan släppte Dimitry Gudov sitt egna hemmabyggda verktyg för att läsa QVD-filer publikt – QViewer. Han berättar själv att han utvecklade QViewer för att tillgodose sina behov under utvecklingen och hade ingen aning om att QViewer skulle bli så väl mottagen. I dag ett par år senare så har det lilla lättviktsprogrammet blivit omtalat världen över, blant annat här på bi-effekten. Enligt sin egen blogg bi-review.com kan vi läsa att den har en jämn ström av nedladdningar och att det har skett över 10 000 nedladdningar de två sista åren. Undertecknand har bidragit till denna siffra efter som jag låter QViewer var med i den standarduppsättningen av verktyg jag har med mig när jag sätter upp utvecklingsmiljöer hos mina kunder.

Nyheter i version 2.0

Det första som märks när man öppnar applikationen är att gränssnittet har fått en uppfräshning, men det är inte därför denna uppgraderingen är så fantastisk. Huvudskälet till att uppgradera är snabbhet. Bakom det nypolerade skalet så har det skett en vitamininsprutning, filer som tidigare kunde kännas tröga öppnas upp på sekunder. Jag har tidigare undvikit att öppna riktig stora filer med QViewer då uppstartstiden har varit påtaglig, det bekymret har försvunnit. Den första filen jag testade i den nya versionen hade på 10 000 000 rader och 60 kolumner, att läsa in 50 000 rader tog 1-2 sekunder.

Jag kommer även i fortsättningen rekommendera detta programmet till mina kollegor och kunder. Det finns fortfarande en gratisversionen, begränsningen på 50 000 rader har ökat till 100 000. Har du köpt en licens för den tidigare versionen så går den att användas i den nya utan någon extra kostnad.

 

 

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *