Ny QViewer med bättre metadatagränssnitt

QVIEWER

I helgen släpptes en ny release av EasyQlik QViewer, ett av mina favoritverktyg när det gäller QlikView-utveckling. QViewer är en lättviktsprogram som kan användas för att öppna qvd-filer från Windows-utforskaren. Jag har tidigare skrivit om hur man kan använda QViewer som debuggingverktyg under din QlikView-utveclingsarbete.

Nyheter och förbättringar

1. En QVD-fil innehåller förutom själva transaktionsdata även en del metadata. Det är på metadata-fronten helgens release har gjort förbättringar. Man kan blant annat komma åt qvw-filen som skapade qvd:en från metadata-gränssnittet i QViewer. Även presentationen av dataflödet, hur/varifrån datan kommer i från, har förbättrats.  

2. Det är blivit lättare att hitta duplicerade värden. I fält-utforskaren kan man numera sortera efter värde eller antal.

QViewer1.4.4-FieldValues

Genom att klicka på Value eller Count, sorterar du om värdena.

3. En generera script-funktion är tillagd. Tryck F5 så dyker en Fält-informationsruta upp med en knapp som gör detta.

4. En sista icke feature-nyhet är möjligheten att köpa icke-personliga licenser, “Team License” och “Enteprice License” ger möjlighet till en obegränsat antal installationer av fullversionen. Gratisversionen med begränsing på 10 000 rader är oförändrat.

 

Källa: easyqlik.com

—————-
Vegar Lie Arntsen
QlikView-konsult på egbs consulting ab
LinkedIn Twitter

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *