Inför de olympiska spelen med QlikView

Inför sommaren olympiska spel i London – OS 2012 – så släpper QlikView en demo där du själv kan göra urval för att jämföra den historiska medaljskörden i de olympiska spelen genom att göra urval för länder, idrotter och ända ner på enskild idrottare.

Demon heter Global Games eftersom det förmodligen kostar för mycket pengar att skriva ut ord som olympiska spel i ett kommersiellt sammanhang. Här hittar den som är statistikintresserad snudd på alldeles för mycket information om OS och i vanlig ordning är det upp till dig som användare att utforska den stora datan för att kunna dra slutsatser om vad som komma skall.

De olympiska spelen kommer att hållas i London den 27 juli till 12 augusti 2012. London har tidigare varit värd för de olympiska spelen 1908 och 1948. Det för förväntas att 205 nationer att delta i 300 grenar under de olympiska spelen 2012.

Här hittar du appen baserad på historiska data från olympiska spelen på QlikViews demosajt. Här kan du enkelt konstatera att det var bättre förr, exempelvis 1912. Om det går lika bra som senast det var olympiska spel i London så kommer Sverige öka antalet medaljer med 780 % (ok lite aftonbladetvarning på den här den här avslutande mening, sorry!)

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *