Qlik Sense prislista och licensmodell

new_sense_overview-bottom_leftQlik Sense prislista och licensmodell är enkel. Du betalar efter antal användare/brukare med så kallade tokens. Det finns två olika typer av tokens. Här följer en genomgång av Qlik Sense licensmodell och pris.

Den senaste prislistan (2014) för Qlik Sense kommer du hitta bland våra nedladdningsbara filer här. För att få åtkomst behöver du bli prenumerant på vårt nyhetsbrev. Det gör du här!

Tokens

Licensmodellen för Qlik Sense (Server) är som vi tidigare nämnt baserat på tokens. Tokens används för att allokera ett passerkort (access pass) för att låta användare nå Qlik Sense.

Access passes

Det finns olika typer av passerkort (access passes) att välja mellan och varje typ motsvarar en modell för åtkomst till Qlik Sense. Varje åtkomstsätt/passerkort ger användaren av Qlik Sense en viss typ av åtkomst till Qlik Sense applikationer .
I följande tabell visas de typer av passerkort som är tillgängliga i Qlik Sense Server.

User Access Pass

En User Access Pass token ger en unik och identifierad användare att komma åt Qlik Sense ”hubben”.

Denna typ av åtkomst/passerkort är giltigt för hela Qlik Sense siten. Till exempel, om en användare först ansluter till en nod i USA och därefter, i ett senare skede, ansluter till en nod i Storbritannien, använder användaren samma pass under förutsättning att de två noderna är anslutna till samma centrala nod.

Det maximala antal parallella anslutningar för en enda användare av denna typ är fem (5) . En anslutning är kombinationen av enhet och webbläsare som används av en enda användare för att ansluta till Qlik Sense. Om en användare som redan har ett anslutning, ansluter till Qlik Sense från en annan webbläsare eller enhet, är ytterligare en anslutning upprättad.

En (1) token motsvarar en (1) User Access Pass. Fördelningen av dessa user access passes görs med hjälp av Qlik Management Console ( QMC )

Login Access Pass

Login Access Pass tillåter en identifierad eller anonym användare att få tillgång till hubben i Qlik Sense i högst 60 kontinuerliga minuter per 28 – dagarsperiod . Om användaren överskrider denna tidsbegränsning, påverkas inte anslutning dvs sessionen blir inte inaktiv . I stället kommer ytterligare ett Login Access Pass att användas. Om inget mer Login Access Pass finns tillgängligt, kommer sessionen att avbrytas.
Om en identifierad användare är bortkopplad, kan användaren koppla upp igen och fortsätta att använda samma passerkort/access pass, om anslutningen sker igen inom 60 minuter . Om en anonym användare kopplas bort, får den användaren ett nytt login access pass när personen ansluter igen . Login Access Pass räknar antal inloggningar och är löpande över 28 dagar.

Ett exempel.

Om 1000 inloggningar är tilldelade till grupp A, kan användarna i grupp A använda 1000 inloggningar under 28 dagar. Om 100 inloggningar förbrukas under Dag 1 kommer de 100 vara tillgängliga igen Dag 29.

Exempelvis om så 1000 inloggningar delas grupp A, användarna i
Grupp A kan använda 1000 inloggningar under 28 dagar . Om 100 inloggningar konsumeras på dag 1, 100 inloggningar.

Det maximala antalet parallella användaranslutningar för en enda identifierade användare av denna typ av Access Pass är fem ( 5 ) . Observera att en anonym användare endast kan ha en ( 1 ) användaranslutning. En ( 1 ) token motsvarar tio ( 10 ) Login Access Passes . Fördelningen görs med hjälp av grupperingen i QMC.

Förenklat / Summerat

Qlik Sense har ingen server licensiering. Modellen bygger på tokens som kan fördelas till en unik användare eller till en pott som flera användare (även anonyma) delar på. För att göra liknelser kan det första sättet likställas till QlikViews licens Named User Cal och den andra typen till QlikViews licens Session Cal. Tokens säljs i minst 5-pack.

Har du frågor kring licensiering avseende Qlik Sense är du varmt välkommen att kontakt oss på egbs consulting.

 

 

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *