QlikView Frukost – en heldagsutbildning spritt över ett år: naturlig analys med QlikView och Qlik Sense

ID-10052402

Nu är det dags att återigen boka upp och anmäla sig till kommande QlikView Frukost. Frukosten går av stapeln den 2 oktober i Uppsala / 8 oktober i Stockholm och är avsedd för dig som vill hålla dig uppdaterad med ny funktionalitet samt få inspiration för att maximera användningen av QlikView-plattformen. Se det som en heldags gratis utbildning i QlikView utspritt över det kommande året.

Vi kommer alltid presentera, visa enkla exempel och diskutera erfarenheter från de typer av applikationer vi arbetar med idag.

I vanlig ordning börjar vi kl. 08:00 med frukost och drar igång med presentationen 20 minuter senare. Vi avslutar alltid före kl. 09:00 (nästan i alla fall). För frukosten i Stockholm börjar vi kl 8:30 och avslutar 9:30. Varje frukost kommer ha ett tema och denna gång är temat naturlig analys med QlikView och Qlik Sense.

Pontus Nilsson, egbs, kommer att ge er en inblick i ämnet, se nedan;

  • Vad innebär naturlig analys?
  • Hur kan vi med enkla medel skapa tydlighet i våra applikationer?
  • Vilka är våra bästa tips och tricks kring en naturlig grunddesign?

Förra årets stora designvision under QlikTechs ”Business Discovery World Tour” var det man kallar ”Natural Analytics”. Donald Farmer höll ett mycket inspirerande ”talk” där han myntade uttrycket och försökte få med oss utvecklare på tåget.

Eftersom front-end och design är det som intresserar mig mest lyssnade jag noga och tog anteckningar. Numera heter QlikTech kort och gott Qlik och turnén kallas ”Visualize your World”. Namnbytena följer faktiskt den logik som framfördes för ett år sedan. Qlik är lättare att skriva, säga och komma ihåg. ”Visualize your World” är mer rakt på sak och lättare att absorbera än ”Business Discovery World Tour”.

Vad vi fick lära oss var bl.a. att vi människor har ett antal naturliga analysfärdigheter och analysbeteenden. Dessa ska vi som utvecklare och designers spela vidare på. Vi ska bygga applikationer som känns naturliga. Något som användarna litar på och tycker om att använda.

Steve Jobs eller kanske var det Leonardo da Vinci som först sade: -”Enkelhet är den yttersta förfiningen”. Detta är grundfundamentet i god design. Förenkla. Förenkla för användaren. Förenkla för analysen. Enkelhet betyder inte enfald. Enkelhet betyder i detta fall Klarhet, tydlighet, lätthet, anspråkslöshet – naturlighet.

Om bl.a. detta ska vi diskutera vidare på torsdagens QlikView-frukost. Jag tänkte också visa hur man med väldigt små insatser kan bygga upp en grund-design där vi minimerar störande och onödiga element och där vi försöker spela på våra naturliga analysfärdigeter och beteenden.

Vi ses på torsdag!

Pontus

Pontus Nilsson är egbs front-end expert inom området.

Varmt välkommen!

Anmälan till Uppsala den 2 oktober

Anmälan till Uppsala den 8 oktober

Bilden kommer från freedigitalphotos.net

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *