QlikView Next – en ny produkt och den lanseras i år

leafÅrets Qonnections blev det största Qonnections någonsin. Tillsammans med 1200 andra från 140 olika bolag var egbs där och fick en uppdatering på det senaste inom Qlik, QlikView 11 och QlikView Next. Det fanns ett brett program av allmänna och mer specialiserade events. Mitt mål med konferensen var bland annat att ta reda på hur Qlik låg till med tanke på lanseringen av QlikView Next.

Redan första dagen fick jag min fråga besvarat. QlikView Next går helt ur sin beta-fas under och kommer stegvis bli tillgänglig för allmänheten.

Qlik tydliggjorde också att QlikView Next är en egen produkt som kommer existera parallellt med QlikView 11.

Lanseringen kommer ske i tre steg.

1. Desktop-version

Det första steget i utrullningen av QlikView Next kommer vara lanseringen av en desktop-version. Desktop-versionen av Next kommer precis som för QlikView 11 vara gratis att ladda ned och använda. Den kommer släppas tillgänglig under början av tredje kvartal i år. De som är intresserade av att komma i gång och själv se vad QlikView Next handlar behöver därför fortfarande smöra sig med tålamod fram till juli/augusti.

2. Molndelning

En nyhet som kommer med Next är att Qlik kommer erbjuda möjligheten att dela sitt arbetet i en moln-miljö. För mindre grupper och användare med personal edition kommer det finnas en gratisversion med begränsningar att ta del av. Detta kommer troligen lanseras efter eller i samband med att desktop-versionen är lanserat.

3. Server-version

En fullständig serverversion av QlikView next med full funktionalitet och utan de begränsningar som ligger i desktop-klienten förväntas släppas under sista halvår i år 2014.

—–

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *