Qonnections 2012 – Del 1

Dags för QlikTechs årliga partnerkonferens i Miami, Florida.

egbs är självklart på plats för att få ta del om så mycket information som möjligt.

Invigning

Efter en halvtimmes trumlektion (?) för att väcka oss alla tog QlikTechs VD Lars Björk plats på scenen. Han hälsade oss alla välkomna och berättade att QlikTech är ett företag i medvind.

Business Discovery

Business Discovery är orden för dagen. Gartner kallar det Data Discovery och de säger att QlikTech har 48% av denna kommande marknad. Business Discovery är förmågan att hitta guldkornen sin data, att kunna upptäcka saker som hänger ihop och saker som inte hänger ihop. T ex att kunna se vilka fakturor som hänger ihop med en kund och samtidigt upptäcka att månaden maj inte har några fakturor associerade med min valda kund. Något som kan vara rätt, eller något som jag bör hantera.

Collaboration

Ett annat område som det talas mycket om är samarbete. I QlikView 11 finns möjligheten att dela med sig av en session till någon annan. Det är mycket lätt att skapa fram en länk och sedan dela den länken med någon som man vill bjuda in till sin QlikView session. Det är en riktigt bra teknik både när man behöver diskutera innehållet i en QlikView applikation och även när man behöver tala med en utvecklare och visa på vilka förändringar som behövs.

QlikMarket

QlikMarket skall introduceras i år. Exakt vad det skall bli och hur det skall fungera har ännu inte avslöjats. Det känns dock som om QlikTech försöker skapa en marknadsplats för QlikView applikationer där det skall vara möjligt att dela med sig av och sälja applikationer som flera kan ha nytta av.

Benchmark

Ett verktyg som skall underlätta arbetet med att rekommendera en hårdvaruplattform skall tas fram. Fortsättning följer…

Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *